O nama

Knjižara i čajdžinica

Stvaranje ambijenta gde će ljudi moći da provedu prijatno vreme uz čaj i literaturu koja odgovara njihovom polju interesovanja, primarni je cilj konceptualne knjižare-čajdžinice Apropo. 

 

Mi spajamo drevnu tradiciju ispijanja čaja sa izabranim naslovima iz najrazličitijih oblasti. Miris eteričnih ulja odgovarajuća i diskretna muzika boje atmosferu u sasvim posebnu nijansu. 

 

Želeli smo da pokažemo kako knjižara i kafić mogu izgledati drugačije i lepše. Ako je mušterijama samo boravak u našem prostoru važniji od onoga zbog čega su nas posetili, naš krajnji cilj je postignut. 

Knjižara

Apropo je privatna, nezavisna knjižara koja se nalazi u samom centru grada. 

 

Mi pažljivo biramo naslove iz različitih oblasti domaće i strane literature, vodimo računa o opremi knjige, a obrazovani zaposleni uspostavljaju neposredan kontakt sa mušterijama. Naš akcenat je na teorijskoj literaturi (jungovska psihologija, mitologija, filozofija, teorija umetnosti…), monografijama i kvalitetnoj svetskoj i savremenoj književnosti. 

 

Mali Apropo je namenjen prevashodno najmlađima, ni tinejdžeri nisu zapostavljeni, a trudimo se da uvek u ponudi imamo i edukativne knjige o vaspitanju dece, nezi beba i trudnoći. Ideja nam je da ovo ne bude samo obična knjižara već i zajednički kutak za obrazovanje, čitanje, maštanje i kreativno stvaranje.

Čajdžinica

Dobra šoljica čaja zahteva vreme. Mi služimo listove čaja visokog kvaliteta, koji stoje određeno vreme, na određenoj temperaturi i pre samog serviranja uklanjamo listove iz šolje ili čajnika. 

 

Odlučili smo da naša ponuda sadrži čajeve iz svih regiona gde se čaj uzgaja da bismo na pravi način predstavili raznolikosti biljke CAMELIA SINENSIS. Kina, Japan, Indija, Nepal i Cejlon poznati su po svojim čajnim plantažama i dugoj tradiciji ispijanja čaja.